Superfinaalipäivän karsinnat

Kankaanpää Open -kilpailun Superfinaalin karsinnat alkoivat ilmakiväärin 1. erällä, jossa kilpailivat edellispäivän EM-näyttökisojen kuumimmat nimet. Ampujien rivistössä olivat mm. lauantaina ainoana EM-kisarajan ylittänyt ja miesten sarjan voittanut KaA:n Juho Kurki, M20 sarjan voittanut ESF:n Sebastian Långström, N20 sarjan voittanut IMAS:n Marianne Palo ja naisten sarjan paras PiekSA:n Pauliina Frilander-Soini. Tiukka kisa Superfinaaliin pääsystä oli siis luvassa.

Juho Kurki johti kisaa niin 10, 20 kuin 25 laukauksen kohdalla ja hän ampui erän voittotulokseksi 260,5 pistettä, joista 21 napakymppiä. Erän toiseksi tuli Marianne Palo pistein 256,4 (16 napaa) ja sijalle kolme KitA:n Inka Havukainen pistein 256,2 (15).

dsc_3837
Toisen karsintaerän kilpailijat lähtivät omaan suoritukseensa tietäen, että jatkoon pääsyyn tarvittaisiin 252,4 pistettä parempi suoritus. Erän ennakkosuosikkeina olivat tammikuussa kilpaillun Leppä GP:n voittajakaksikko RS:n Joni Stenström ja HAS:n Aleksi Leppä.

Karsinta lähti käyntiin erittäin tasaisena vain parin desimaalipisteen eroilla. Kun 10 laukausta oli ammuttu, piti johtopaikkaa hallussaan KuusA:n Armi Häkkinen. Tilanne oli edelleen tasainen 20 laukauksen kohdalla. Kaksoisjohdossa olivat Aleksi Leppä ja SMAS:n Annika Sihvonen, joka myös voitti erän tuloksella 252,6 (12 napaa). Sihvonen oli 2. erästä ainoa jatkoon päässyt kilpailija.

Ilmapistoolin karsinta oli kilpailijoille sikäli paineeton, että kaikki tiesivät olevansa jatkossa erän pienuuden takia. Ylivoimaisena ennakkosuosikkina oli viime vuoden Kankaanpää Open:in voittaja ja tämän vuoden Leppä GP:n voittaja NAS:n Karri Turunen. Tekisikö hän tänään triplat? Muina ennakkosuosikkeina mainittakoon lauantaisen EM-näyttökilpailun miesten sarjan voittaja PAS:n Aleksi Pirttimäki ja naisten sarjan voittaja KokMAS:n Ritva Karri.

Pistoolierän paras oli LSA:n Jyrki Turja 246,4 pisteellään. Karri Turunen ampui desimaaleja pienemmän tuloksen 246,2 ja LehA:n Aki Rantakangas oli karsinnan kolmas tuloksella 245,2 pistettä.

dsc_3974