Kankaanpää Openin Superfinaalit

Ilmakiväärin Superfinaaliin käytiin kilpailijoiden sykkeitä seuraten. Harjoituslaukausten alin syke 62 olivat KaA:n Juho Kurjella ja KuusA:n Roope Pohjoisaholla. Finaalin korkein syke käväisi yli 170:n ja sen saavutti PAS:n Matias Kiuru juuri ennen hänet kilpailuista pudottavaa laukausta.

Finaalista putosi ensimmäinen kilpailija vasta 5. kierroksella. Kahden kilpailijan saadessa huonoimman tuloksen, oli shoot off-laukaisun vuoro eli jompikumpi oli varma putoaja. Näin tapahtui, kun kilpailijoita oli jäljellä enää viisi ja neljä.

Tiukan kilpailun voitti KitA:n Inka Havukainen. -Kilpailu oli jännä ja tämä oli tosi hyvä kokemus tulevia isoja kisoja varten. Viime vuonna en päässyt täällä finaalin, joten nyt on mahtavat fiilikset, totesi Havukainen finaalin päätyttyä. Toiseksi sijoittui HIAS:n Saana Tattari ja kolmanneksi SMAS:n Annika Sihvonen.

dsc_3967

Ilmapistoolin Superfinaalissa erottuivat joukosta kilpailun loppumetreille ilman varoituksia ampuneet LSA:n Jyrki Turja ja NAS:n Karri Turunen. Turunen voitti, Jyrki Turja sijoittui toiseksi ja KokMAS:n Ritva Karri kolmanneksi. – Nyt tuntuu hyvältä. Ampuminen jännitti minua hirveästi ja 10,9 pistettä saaneen laukauksen jälkeen kokosin ajatukseni ja keskityin seuraavaan laukaukseen. Nyt triplamestaruuden jälkeen alkaa kerääntyä paineita kohti tammikuussa käytävää Leppä GP:tä kohti, kertoi Turunen kisojen jälkeen.

dsc_4036