Kankaanpää Open 2017

On tullut aika kiittää vielä kunnolla kaikkia Kankaanpää Openissa 2017 mukana olleita: kilpailijoita, heidän taustatiimejään, yhteistyökumppaneitamme, kisajärjestämiseen osallistuneita sekä tietenkin jokaista katsojaa ja kannustajaa. Ilman teitä kilpailusta ei olisi tullut tätä, ja toivomme, että viikonloppu jäi mieleen upeana kokemuksena! Tavoitteemme ei kuitenkaan jää tähän, vaan toivomme myös, että pääsemme kehittämään kilpailukonseptia edelleen ja tuomaan areenalle entistä suurempaa ja näyttävämpää ampumaurheilua. Tätä varten otamme mielellämme vastaan palautetta ja vinkkejä, joiden avulla Kankaanpää Open voi olla ampumaurheilijan ykkösvalinta myös jatkossa.

Kaksipäiväisen kilpailumme ensimmäinen päivä oli tapahtumarikas, ja areenalla tapahtui aamusta alkaen. Uutuutena ohjelmaan otetut lauantain finaalit toivat jännitystä, kun paikan päällä saatiin todistaa niin voittajan karkumatkaa (poikien kivääri), osien vaihtumista kärkipaikoilla (naisten pistooli) kuin tiukkaa otetta ykköspaikasta läpi finaalin (miesten kivääri). Vastaavasti nähtiin kova kiri tiiviin kärjen läpi voittoon (naisten kivääri) ja armottomia haastajia johtopaikan pitäjän kannoilla (miesten pistooli). Ensimmäisen päivän suorituksiin voit perehtyä tarkemmin tuloksien parissa. Aivan erityisen huomion ansaitsee lauantain kilpailun ulkomainen osallistuminen.

Sunnuntai oli varsinainen pääpäivä, jonka jännitys tiivistyi superfinaaleihin. Omilla säännöillä käyty pudotuskilpailu laittoi areenan lämpimäksi, kun maamme parhaat ampujat kamppailivat rahapalkinnoista. Kaverille ei jätetty, vaan kierrokset koituivat kiihtyvään tahtiin monien voittohaaveiden kohtaloksi. Parhaimmillaan kyydistä pudotettavaa haettiin vielä tasatulosten jälkeenkin. Pistoolifinaalin voiton otti lopulta Ismo Haapala, ja kiväärissä pankin tyhjensi Jenna Kuisma. Superfinaalien lisäksi kilpailuihin kuului varsinainen superarvonta: HW-Company-yhteistyönä arvottu Hämmerli AR20 Hybrid LTS, right/left -ilmakivääri lähti Riku Koskelan mukaan.

Pistoolin ja kiväärin superfinaalitulokset ovat tarkasteltavissa osumia ja sykekäyriä myöten, kun klikkaat ampujan nimeä tuloksissa. Hannes Frigårdin näyttäviä kuvia kilpailusta löydät kuvagalleriastamme.